TARİHÇE

İsmini ünlü Türk Bilgini ve ozanı Dede Korkut’tan almıştır. Dede Korkut, Çin Seddi’nden Viyana’ya kadar bütün Türk İllerinde sevilmiş, sayılmış ve öğütlerinden yararlanılmış bir Türk bilgesidir. Dilden dile dolaşarak günümüze kadar gelmiş olan hikayeleri ile Türk dilini, inançlarını, örf ve adetlerini, insanlığa yol gösteren bütün değer ve hükümlerini yaşatmış ve bu manada Türk birliğini kurmuş ulu atamızdır.

Bu önemli değeri isminde taşıyan okulumuz 1996- 1997 eğitim-öğretim yılında şu anda bulunduğu binada eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır. Okulun açıldığı yıllarda çevrede yerleşim alanları gecekondu tarzında olsa da bugün modern yapılar inşa edilmiş ve edilmeye devam etmektedir.

Okulumuz açıldığı günden itibaren okul kadrosunun genç ve dinamik olması ve okul içi iletişimin güçlü olması okulun kısa sürede önemli başarılara imza atmasını beraberinde getirmiştir.

Okulumuzda ilk olarak Recep DÜZGÜN kurucu müdür olarak görev yapmıştır. Ardından 3 yıl Aydın SANCAR müdür vekilliği yapmıştır. Onun okulumuzdan ayrılması üzerine okul müdür yardımcısı İlkay AYDOĞDU Müdür Vekili olarak bir süre görev yapmıştır. Ardından okul müdürlüğü görevine getirilen Onur BEKYÜREK’in okulumuzdan ayrılması üzerine müdür vekili olarak görevlendirilen Yusuf Yasin GÜLŞEN 2017 yılı Şubat ayından itibaren görevini sürdürmektedir.