Nisan 2015 Değerler Eğitimi Etkinlkileri

2. Dönem yapmış olduğumuz rehberlik hizmetleri yürütme kurulunda bölüm tanıtımlarının 10. Sınıflar için ders seçimi öncesi yararlı olacağı önerisiyle 10. Sınıflarla da yapılması kararlaştırılmıştır. 11. Sınıf ve 10. Sınıflardan 246 öğrenci çalışmaya katılmıştır. Etkinlikteki Yardımcı Doç. Dr.Ümit Yaşar SİNAN önce kendini tanıtmış, sonra lise ve üniversite ve karar verme süreçlerini anlatmıştır. Okul ve üniversite yaşamı süresince kullandığı çalışma yöntemleri hakkında bilgi vermiştir. Tıp fakültesi ve uzmanlık bölümlerine karar verirken hangi derslerde başarılı olunması gerektiği, bölümlerin ne gibi zorlukları bulunmakta olduğu üzerinde durmuştur. Tıp mezunlarının çalışma alanları, çalışma alanlarının avantajları ve dezavantajlarını ifade etmiştir. Çalışma hayatında iş bulma, meslekte ilerleme olanaklarını da aktarmıştır. Öğrencilerin beklentilerinin gerçekçi olmasına çalışılmıştır. Öğrencilerin sorularını yanıtlamıştır.